Alkalmazása

Az AQUAPROTECT nano® injektáló krém (szigetelő krém) 600 ml-es, úgynevezett szalámi csomagolásban (mely felhasználása injektáló pisztollyal történik), vagy 2,5 és 20 literes vödrös kiszerelésben vásárolható meg. A krém, azaz szigetelő anyag nemcsak öninjektálással alkalmazható. Mivel ez az egyik leghatékonyabb injektáló anyag az európai piacon, ezért számos nevezetes építészeti vállalat alkalmazza nedvességmegelőző hatása miatt. Az AQUAPROTECT nano® injektáló krém patronpisztollyal, befecskendező szivattyúval és más kiegészítőkkel, valamint az üregek tisztítására szolgáló polisztirol dugókkal vagy légszivattyúkkal az E-shop-ban megrendelhetőek, vagy üzletünkben megvásárolhatóak – Grizzly s.r.o. Královská 811/34, Vágsellye (Sala) Szlovákia.

Az szükségszerű injektálás munkafolyamatának kezdete előtt, fel kell mérni a vakolatrétegek jelenlegi állapotát. Amennyiben a fal huzamos ideig nedvességnek van kitéve, a benne található sók kikristályosodnak és elkezdődik a bomlás. A vakolat bomlását a falon látható só foltok mutatják. Ebben az esetben a vakolatot legalább 30 cm – el a károsodott, elszíneződött réteg felett le kell pucolni, mely a terjedő nedvesség felső határát képezi. A nagyobb meghibásodott felület esetében el kell távolítani minden olyan vakolatot, ahol jelentkezik a károsodás. A vakolat eltávolítása után alaposan meg kell tisztítani a javításra szánt felületet, úgy hogy azon semmi törmelék ne maradjon. Amennyiben a vakolat viszonylag rövid ideje nedvesedik, a vakolat felületének eltávolítása nem feltétlenül szükséges. A falba 14 mm átmérőjű tengelyirányú lyukakat kell fúrni (a furatok közötti távolság kb.100-120 mm legyen). Amennyiben a falazatban számos, több légrés van, melyek inkonzisztensek és nem lineárisak, akkor tanácsos az axiális távolságot csökkenteni 6-8 cm-re. Ilyenkor a felhasználandó injektáló krém mennyiségének fogyasztása növekszik.

A lyukak fúrását vízszintesen, lehetőleg párhuzamosan az előre kiválasztott habarcscsatlakozással hajtjuk végre. A lefelé irányuló szöget tanácsos elkerülni, mivel a ferde furatokat főképpen folyékony bázisú injektáláshoz használják, ahol a gravitáció segíti az üreg anyaggal, emulzióval való jobb kitöltését. A krémünk állaga elég sűrű, így ezt a módszert alkalmazni szükségtelen, sőt ronthatja a hidrofób szita egyenletes elosztódását. A krém jobban eloszlik az üregben lévő kapillárisokba. Amennyiben a körülmények mégis ferde vagy lefelé irányuló furatokat követelnek (pl. helyhiány miatt), akkor a lyukak fúrásához minél kisebb szöget javasolt választani. A kevert falazat esetében, mint égetett tégla blokkok, vagy illesztések találhatóak az adott felületen, akkor a furatokat a padlótól 5 cm magasságban végezzük el. A hidrofób szita ugyan olyan hatékonyan jön létre, mintha a repedést injektálta volna, viszont valamivel hosszabb időbe telik. Ez a szabály nem jellemző a kőfalazatra, ahol az üregeket szigorúan a kötőanyagra (habarcs, agyag) kell fúrni. A kifúrt nyílások magasságának vonala maximum 100 mm-nek kell lennie az alapzat belső padlója vagy járható felülettől számítva. A krémes injektálást belülről illetve kívülről is el lehet végezni, hogy a kívánt eredményt elérjük. Amennyiben belső injektálást végzünk, szükséges ügyelni a sarkakra, ahol kénytelenek vagyunk a furatot végezni. Ez az úgynevezett sarokfúrásos módszer megakadályozza a falazatban a „vak”hely kialakulását, hatékony hidrofób szita nélkül. A belső sarok fúrása a ventilátorba azt jelenti, hogy a furást kb. 20 cm-re a saroktól kezdjük, majd egyre sűrűbben folytassuk (kb. 5-6 cm)vízszintesen, egyre inkább a sarok széle felé irányítva a fúrás irányát. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az üreg 45 fokos szögű fúrását pontosan az ellenkező fal belső sarkában végezzük. Ezt követően folytassa a fúrást merőlegesen a falon, csökkentve a furatok tengelyirányú távolságát és fokozatosan növelve a fúrási szöget, míg el nem éri a kívánt 90 fokos szöget. A furatok a falban „ventilátor” alakzatot formálnak. Miután a lyukak elkészültek a 14 mm-es fúróhegy segítségével, a következő lépésben el kell távolítani a szennyeződést és a finom port pl. kis kapacitású kompresszorral. A leghatékonyabb minőség elérése érdekében fontos, hogy a furatokat megfelelő mennyiségű krémmel töltsük meg.

Termékünk részletezett felhasználása és felhasználhatósága megtalálható honlapunkon. E- számológépben (E-CALCULATOR) kiszámíthatja az ön számára szükséges krém mennyiségét. Tapasztalataink azt mutatják, hogy a számológépünkön végzett számítások reálisak, így az injektáló krém mennyiségének összege nem fog növekedni. A falazat befecskendezése után tanácsos a lyukakat lezárni, hogy a krém ne szivárogjon. a befecskendezett üregek tömítéséhez extrudált, puffasztott polisztirolból készült dugókat ajánlunk, melyeket megvásárolhat e-shoppunkban.

Hogyan járjunk el az AQUAPROTECT nano® öninjektálása után? Több lehetőség áll rendelkezésre, hogyan folytathatjuk a krémes injektálás utáni munkát. Amennyiben a felújítási, javítási munkálatok nem sürgetőek, megvárhatjuk míg a nedvesség magától, természetes úton elpárolog. Ezt követően fel lehet vinni a falazatra a megfelelő burkolatot – cementköves vakolat és hasonlók. Abban az esetben, ha a javítási eljárás sürgető, az alábbi folyamatok közül választhatunk. Tapasztalataink azt mutatják, hogy ezen módszerek alkalmazásával is kiváló eredmény érhető el. Az első és egyben legegyszerűbb ilyen módszer a San-S (Quick Mix-től) vakolat alkalmazása 2 lépésben. Az első réteget 5-8 mm vastagságban viszünk fel a felületre kialakítva ezzel az úgynevezett ragasztóhidat. Érlelés után felviszünk a falra legalább 10 mm vastagságú bevonatot. A második, egyben bonyolultabb módszer alkalmazásakor javasoljuk a németországi REMMERS gyártó által kínált vízszigetelő és talajjavító vakolat használatát. A befecskendező furat magasságában (legfeljebb 10 cm fölött) fecskendezze le a felületet Kiesol Standart oldattal (vízzel 1:1 arányban hígítandó), majd ecset segítségével vigye fel a falra a Sulfatexchlamme vízszigetelő anyagot. A második friss rétegre felviszi a Vorspritzmoertel spray-t. A falazat minden, a burkolattól megtisztított felületét lekezeli ezzel a spray-el. Miután megszáradt, folytatásképpen alkalmazza a nagyhatású páraáteresztő Sanierputz Altweiss vakolatot. Ezen eljárás bonyolult és több lépésből tevődik össze, így bátran kérje technikusunk tanácsát. Elérhetőségét megtalálja honlapunkon az elérhetőségeink szekcióban. A terméket közvetlenül a gyártótól is tudjuk az Önök számára biztosítani. Ebben az esetben lehetőség van 30%-os kedvezményt kapni megrendelés alkalmával.